Det här en av de bästa böckerna jag läst på länge. Jag har läst alla Åsas böcker och lyssnat på hennes föreläsningar några gånger och jag har alltid tyckt om hennes sätt att se på människan, på psykologi och på mindfulness. Men den här boken är snäppet bättre än allt annat (eller så är jag på en annan plats än när jag läst tidigare…).

Oavsett så beskriver hon hur det är att leva med sina känslor och hur våra tankar och känslor lever sitt eget liv. Och hur vi kan förhålla oss till oss själva, våra tankar och våra känslor.

Jag är en person som tänker mycket och känner mycket. Det lättaste för mig är att begränsa mina tankar och känslor, att hela tiden vara igång och inte ge utrymme till för mycket tankar och känslor. Åsa menar tvärtom. Att våga stanna i känslan. I teorin håller jag med, men gud vad svårt i praktiken, i alla fall att stanna i jobbiga tankar och känslor. Jag övar mycket på att fokusera min uppmärksamhet, att låta positiva känslor och sinnesförnimmelser ta plats för jag märker att det gör att jag mår bra. Men att stanna i jobbiga känslor…det är väldigt mycket svårare. För mig.

Kanske är det därför jag skriver, för då kan jag låta mina karaktärer stanna i känslor och jag får se vad som händer. Mina karaktärer är inte jag, de har egna tankar och känslor, men jag får följa med på deras resa och jag lär mig av deras lärdomar på något sätt. Flummigt. Jag kanske ska skriva en bok om flum istället..

Jag rekommenderar i alla fall den här boken till alla som är intresserad av hur människor fungerar, psykologi och mindfulness.

 

undefined